top of page

29.07.2023

Сьогодні у міському саду Одеси відбулась акція "Народжені вільними", присвячена Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми, що був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН і відзначається 30 липня.

Відзначення світовою спільнотою цієї дати допомагає об’єднати зусилля країн всього світу щодо виявлення і боротьби зі злочинною діяльністю. Україна докладає багато зусиль у сфері протидії торгівлі людьми, особливо в частині поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в цьому напрямку. На акцію зібралися представники і представниці Одеської міської ради, регіонального Центру з надання безоплатної правової вторинної допомоги, фахівці і фахівчині центру соціальних послуг міста, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, органів національної поліції, громадських організацій, мешканці міста, а також музичний гурт "4.5.0."

До присутніх звернулися директорка Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська, депутатка ОМР Лілія Леонідова, голова правління Громадський Рух «Віра, Надія, Любов» Тетяна Семікоп, заступниця голови Caritas Odesa UGCC Світлана Колодчин, професорка кафедри адміністративної діяльності поліції Одеський державний університет внутрішніх справ Олена Ковальова. У своїх промовах виступаючі наголошували, що торгівля людьми є третім за прибутковістю видом злочинної діяльності, після продажу зброї та наркотиків. Це форма сучасного рабства, насильства та порушення прав людини, від якої страждають без виключення всі країни світу. Це злочин, який порушує права та свободи людини, її гідність та безпеку. А в умовах війни ця проблема набула нової актуальності для України, вона трансормувалася у нові форми експлуатації, що створюють загрозу потрапляння до цієї кабали практично всіх верств населення. Тому, основним завданням та пріоритетом на сьогодні є соціальний захист та підтримка українців. Аби зменшити ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, щонайменше треба знати елементарні правила поведінки та їх дотримуватися.

І головне - ми повинні пам'ятати, ми, українці народжені вільними! Ніхто і ніколи на має права посягати на нашу свободу!



















БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА

qrPay.png

КОНТАКТИ

  • Phone
  • E-mail

+ 38 048 777 2517

  • Facebook
  • Instagram

© FHL, 2023

bottom of page