top of page

23.06.2023

Сьогодні в Одесі відбувся семінар «Соціально-психологічні аспекти роботи з постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом”.

Захід відбувся в рамках проєкту International Rescue Committee-ECHO «Программа реагування Міжнародного комітету порятунку на надзвичайні ситуації в Україні», що реалізується Громадський Рух «Віра, Надія, Любов» спільно з Жіночий консорціум України.

На семінарі були розглянуті питання: - Сексуальне насильство в умовах збройного конфлікту: визначення, загальний огляд і соціально-психологічні наслідки - Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Основні напрями порядку денного ЖМБ. Базові принципи гуманітарної допомоги постраждалим від СНПК. Кодекс Мурад - Роль державних установ та ОГС у реагуванні на СНПК - Психологія сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом - Травма та її вплив на фізичне та психічне здоров'я людини - Психологічна допомога та підтримка ментального здоров’я - СНПК у відношенні дітей. Алгоритм дій з надання допомоги та документуванні злочину - Головні застереження, принципи підготовки та здійснення комунікації з постраждалими особами від системного сексуального насильства в умовах конфлікту - Правова допомога постраждалим від СНПК. Посилення спроможності сектору безпеки та оборони з попередження СНПК - Створення безпечного та сприятливого середовища для постраждалих

Участь у семінарі прийняли: представники Одеська міська рада, ОТГ Одеської області, Головне Управління Національної Поліції в Одеській Області, підрозділи дізнання, ювенальної превенції ГУНП в Одеської області та патрульної поліції, громадських організацій, психологи, юристи.













БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА

qrPay.png

КОНТАКТИ

  • Phone
  • E-mail

+ 38 048 777 2517

  • Facebook
  • Instagram

© FHL, 2023

bottom of page