top of page

09.04.2024

Презентовані "Методичні рекомендації з організації реабілітації постраждалих від сексуального насильства під час конфлікту".

Презентацію провели професорка кафедри адміністративної діяльності поліції Одеського державного університету внутрішніх справ Олена Ковальова та кандидатка юридичних наук, старша викладачка кафедри загальної та диференціальної психології Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського Олеся Борисова.

У рекомендаціях описані правові, медичні та психологічні поради спілкування з постраждалими та контакти, куди можна звернутися тим, хто пережив сексуальне насильство під час війни.

Серед присутніх на заході були Віце-мер Одеси Світлана Бедрега, начальниця управління з реалізації ґендерної політики, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради Наталія Медвідь, заступниця директора департаменту соціальної та сімейної політики ОВА Юлія Жукова, представники та представниці громадських організацій, Коаліція 1325. Одещина, психологи.

Методичні рекомендації були розроблені Громадський Рух «Віра, Надія, Любов» в рамках проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом / СНПК», який надано Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund в партнерстві Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine  та Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем", за підтримки Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядова уповноважена з ґендерної політики Катерина Левченко та за фінансування Європейського Союзу.

Це важливий крок у підтримці та захисті прав жертв сексуального насильства в контексті конфлікту. Дякуємо всім, хто взяв участь у цій ініціативі та допомагає робити наш світ кращим та безпечнішим для всіх!


БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА

qrPay.png

КОНТАКТИ

  • Phone
  • E-mail

+ 38 048 777 2517

  • Facebook
  • Instagram

© FHL, 2023

bottom of page