top of page

03.04.2024

Мобільна бригада СПД м.Олександрія.

«Я-людина. І я цього варта!»

Анастасія , 37 років, внутрішньо переміщена особа з Донецької області м. Бахмут.

   Жінка проживає в

Олександрійській територіальній громаді близько 2-х років. Виховує малолітнього сина, орендує квартиру разом зі своїми батьками.

   Приїхала із своїм чоловіком… який нібито «носив її на руках», але життя внесло свої корективи…

     « У своєму місті я мала все… бізнес… нерухомість… впевненість у завтрашньому дні, стабільність…почалась війна… Залишившись без даху над головою, без того, що було побудовано своїми руками, з маленькою дитиною… я відчула не підтримку чоловіка - рідної людини, а навпаки образи та приниження, що я більше нічого у цьому житті не вартую… » - розповіла пані Анастасія. Тепер, ти ніхто!!!»- говорив чоловік, …ти нікому не потрібна, навіть мені!»

Після цих слів жінка опинилася на підлозі… Йди звідси! Дитину тобі, не віддам!»

   Жінка не витримала…

Через Центр надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам дізналась, що є мобільна бригада, яка може їй допомогти, їй надали номер телефону…жінка наважилась і подзвонила, домовилась про зустріч.

   Нарешті, розмова відбулась.

Пані Анастасія поділилась своїми страхами… проблемами…

переймалася за дитину, яку батько забрав із собою та не давав жінці бачитись з нею.

     Жінка мала бажання поставити крапку в цій історії і почати нове життя.

      Разом з фахівцями мобільної бригади та підрозділом поліції «ПОЛІНА» було здійснено виїзд за місцем проживання чоловіка. Він знаходився в нетверезому стані, вів себе агресивно, не контролював свої дії… Дитину було вилучено та передано матері, складено адміністративний протокол, тимчасовий заборонний припис, а згодом і обмежувальний.

  Жінка виявила бажання розлучитися з чоловіком. Фахівцями мобільної бригади було направлено жінку до Центру вторинної безоплатної правової допомоги, де їй надали юридичну консультацію та заключили договір про подальше надання послуги. Фахівцями міського центру соціальних служб було взято жінку на облік для надання соціально-психологічних послуг її родині.

Рішенням суду, подружжя розлучилося. Наразі Анастасія працевлаштована, дитина відвідує дитячий садочок. Колишній чоловік поїхав у невідомому напрямку.

«Коли ти у скруті та тобі боляче, як добре, що є люди, які добре знають свою справу та протягують руку допомоги» - говорить жінка.

Наразі Настя підтримує зв'язок із фахівцями мобільної бригади та розказує про свої маленькі успіхи та приємні зміни в житті.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства або стали свідком, звертайтеся до фахівців мобільної бригади соціально-психологічної допомоги м. Олександрії.

Послуги мобільної бригади надаються завдяки фінансовій підтримці урядів США ( Бюро гуманітарної допомоги USAID), Канади, Норвегії, Швеції, Великої Британії, Фінляндії, Данії та Гуманітарного Фонду для України (UHF).


БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА

qrPay.png

КОНТАКТИ

  • Phone
  • E-mail

+ 38 048 777 2517

  • Facebook
  • Instagram

© FHL, 2023

bottom of page