top of page

01.03.2024

Історія, яка змінила життя.

Мобільна бригада СПД м.Ізмаїл

До мобільної бригади соціально-психологічної допомоги м. Ізмаїл надійшла інформація щодо вчинення домашнього насильства фізичного характеру Павлом (ім`я змінено), 1963 р.н., стосовно матері Валентини (ім`я змінено), 1937 р.н.

В ході бесіди з родичами постраждалої особи було зʼясовано, що Валентина місяць тому перенесла інсульт, лікувалась в лікарні, та в подальшому продовжувала лікування вдома за рекомендаціями лікаря. Валентина не ходить, погано чує.

 В день вчинення домашнього насильства Валентину з легкими тілесними ушкодженнями було госпіталізовано до КНП ІМР ІР ОО «Ізмаїльська міська центральна лікарня», де вона отримала медичну допомогу та перебувала під наглядом лікаря.

 На ранок постраждалу у задовільному стані здоров'я було перевезено додому на автомобілі швидкої допомоги у супроводі працівників мобільної бригади та УП та СЗН ІМР ІР ОО. Вдома знаходився кривдник, який перебував в стані алкогольного сп'яніння. Павло поводив себе агресивно, висловлювався нецензурною лайкою, був проти повернення матері додому. У звя'зку з цим працівники мобільної бригади були змушені викликати поліцію.

Співробітниками поліції було складено протокол про притягнення кривдника до адміністративної відповідальності за вичнення домашнього насильства. Крім того, йому було виписано терміновий забороненний припис на 10 днів.

Валентина залишилась під наглядом онуки та доглядальниці.

Згодом УП та СЗН вирішили питання щодо оформлення особи до закладу для надання їй соціальної послуги стаціонарного догляду.

На даний час Валентина знаходиться у закладі та отримує належний догляд, а кривдника Ізмаїльським міськрайонним судом направлено на проходження програми для кривдників передбаченої ч. 6 ст. 28 ЗУ "Про запобігання та протидію домашньому насильству " на строк 3 місяці.


БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА

qrPay.png

КОНТАКТИ

  • Phone
  • E-mail

+ 38 048 777 2517

  • Facebook
  • Instagram

© FHL, 2023

bottom of page