top of page

08.06.2023

Для внутрішньо переміщених осіб, які змушені залишити свої домівки через окупацію, конфлікти та насильство, переживання травми є нормою. Вони стикаються зі стресом, тривогою, депресією та іншими психологічними проблемами. Але інколи впоратись з негативними емоціями немає ані сил, ані психологічної можливості.



Саме тому Громадський Рух «Віра, Надія, Любов» та International Rescue Committee за підтримки Європейського Союзу провели сьогодні у Миколаєві одразу дві інформаційні сесії «Травма війни»! Психолог ГР «Віра, Надія, Любов» Микита Пермяков, розповів внутрішньо-переміщеним особам про цей важкий психологічний стан який зараз відчувають більшість Українців. Він в доступній формі розкрив можливості навичок та надав конкретні знання, які не тільки покращили самопочуття учасників, але й допомогли їм стати більш активними учасниками своєї власної реабілітації. Тепер усі учасники двох інформаційних сесій можуть використовувати ці знання для поліпшення власного психічного здоров'я та надавати підтримку іншим людям, які пережили травматичні події.

Як завжди, ми не обмежились виключно інформаційно-психологічною підтримкою. Знаючи, чого потребують ВПО, які поспіхом змушені були полишити свої домівки, ми підтримали їх господарчими наборами. Надана гуманітарна допомога від #InternationalRescueCommittee за підтримки Європейського Союзу, тепер допоможе забезпечити основні потреби у побутових речах, гігієнічних засобах та інших необхідних матеріалах. Ми дуже раді, що подібні зустрічі створюють міцні зв'язки між усіма нами, сприяють створенню сильної спільноти і зменшують відчуття самотності та ізольованості, укріплюючи психологічний стан кожного українця!



bottom of page