top of page

08.04.2024

В Одесі відбулась презентація проєкту із протидії насильству: «Жінки: Майбутнє без обмежень». Новий проєкт впроваджує Фонд Terre des Hommes Italia у співпраці з Громадський Рух «Віра, Надія, Любов», БФ «МБФ «Оновлена Україна» та ГО «Вітаукр» за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН/Women's Peace & Humanitarian Fund (WPHF) - гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.

Захід відбувся за участі керівника Фонду «Terre des hommesItalia ONLUS» в Україні Стефано Антікі, голови Правління Громадського руху «Віра, Надія, Любов» Тетяни Семікоп, директора БФ «МБФ «Оновлена Україна»» Антона Томіната керівниці профільних департаментів Одеської міськради, обласної військової адміністрації, регіонального центру зайнятості, а також громадських організацій, що входять до складу Коаліція 1325. Одещина та займаються реалізацією Плану Дій Резолюції РБ ООН «Жінки, Мир, Безпека». За словами Стефано Антікі, проєкт «Жінки: Майбутнє без обмежень» є надзвичайно важливим у сучасних умовах, коли війна та насильство стала невід’ємною частиною життя українців.

Під час заходу, координаторки проєкту від громадських організацій представили цілі проєкту, серед яких: допомога жінкам та дівчатам, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства. В результаті проєкту, понад тисячу бенефіціарок отримають індивідуальну та групову психологічну допомогу. Ще у шестисот жінок та дівчат буде можливість пройти навчання. Під час панельної дискусії за участю представників Одеська міська рада, Патрульної поліції в Одеській області, центру зайнятості, спікерки розглянули шляхи протидії ГЗН. Якщо жінки та дівчата стали постраждалими від насильства, потрібно допомагати їм ставати економічно незалежними та підвищувати їх самооцінку. Також команда Одеський державний університет внутрішніх справ представила результати соціологічного дослідження, проведеного в рамках проєкту Еразмус+ «Ненасильницькі практики виховання: досвід ЄС». За їхніми даними, три відсотки опитаних в Одесі при вихованні дітей застосовують фізичне насильство. Вони зазначили, що частина респондентів соромилися дати чесні відповіді й ця цифра набагато більша.

«Жінки: Майбутнє без обмежень» буде спрямований у наданні допомоги жінкам та дівчатам які постраждали від гендерно зумовленого та/або іншого виду насильства. В рамках реалізації проєкту передбачаються індивідуальні та групові психологічні консультації, а також навчання з життєвих навичок: навичкам самореалізації та лідерським якостям, управлінням проєктів, основам фінансової грамотності, підприємницьким навичкам, секретам успішного працевлаштування, професійної діагностики, навичкам комунікації, правилам ділового етикету, правової самооборони, та іншим.

Записатися на отримання індивідуальних та групових психологічних консультацій, а також на навчання можна за телефоном: + 380 99 022 55 28. Реалізація проєкту базується на принципах захисту особистої інформації та дотримання етичних стандартів.


bottom of page